15.2.13

Vis mig dit køkken, Maja!


Maja er 26 år, bor i København og så banker hendes hjerte for chokolade i alle farver og former.
Kender du hende allerede? Hun blogger om kager og chokolade-kærlighed på bloggen Chocolat, som på kun 1 år har fået mange mennesker til at savle og snakke om Majas fantastiske kreationer.

Interviewet her er det første i vores brandnye artikelserie: "Vis mig dit køkken!".
Serien går bag om Københavns mest passionerede dessertfolk, lige fra bloggere til konditorer, der vil bidrage med tips og tricks til nybegyndere i blog- og madverdenen!

Da vi ankommer til Majas hjem for at snakke med hende om chokolade, passion og succes, er det første vi ser hendes chokoladekøleskab. Det står altid på 16 grader, som er den perfekte temperatur for chokolade.
"Jeg havde et uheld i sommers," fortæller hun, "der blev simpelthen så varmt i min lejlighed, så noget af min chokolade smeltede i skabet og blev ødelagt". Det var før hun fik køleskabet: "Nu har jeg fået mig et helt køleskab hvor jeg kan opbevare al min chokolade i god behold" smiler hun, og viser os hvad der er indeni.
Maja peger på store 1 kg's plader, høje poser med runde chokoladeknapper, og alle mulige andre fine æsker fyldt med hendes yndlings chokolade, Amedei, der er en italiensk chokolade. Hendes øjne lyser op, når hun glædeligt viser og fortæller om hendes store kærlighed til chokolade!

Hvordan fik du ideen til at starte bloggen?
"Det var faktisk en god kollega, som er en af Danmarks mest kendte madbloggere, der lokkede mig til det. Jeg har altid været flittig til at medbringe søde sager på mit arbejde, så han havde smagt mine kreationer og var sikker på, at en chokoladeblog var vejen frem." fortæller Maja, der har haft bloggen "Chocolat" i snart halvandet år.

Hvornår begyndte du at interessere dig for chokolade?
Jeg tror ikke, man kan sætte et bestemt årstal på, for jeg har altid elsket at bage og eksperimentere i et køkken. Men inden for de sidste fem år er min chokoladepassion vokset støt, og jeg kan i dag ikke forestille mig et liv uden chokolade!

Vi spørger Maja om, hvordan hun finder inspiration til alle hendes desserter, og hun svarer, at det kan komme til hende når som helst. På arbejdet, i butikker, om natten og i byen. 
Hun fortæller også om, hvor vigtigt det er at prøve nye ting af. "Jeg udfordrer ofte mig selv, fx ved at prøve nye og spændende frugter i mine desserter. Forleden stødte jeg på nogle sjove tongabønner, og nu er jeg i gang med at eksperimentere med dem, selvom jeg slet ikke kender til dem! "fortæller hun ivrigt.


Majas dessert-billeder er altid lyse, skarpe og så formår hun at få alt til at se appetitligt ud!
Hvad er vigtig når man skal tage madbilleder?
"Dagslys, dagslys og atter dagslys, er nok mit bedste råd, når det kommer til at skyde gode billeder!
Jeg bruger for det første et godt Canon kamera, nemlig Canon EOS 450D, så det hjælper en hel del på det, og så overbelyser jeg også mine billeder en smule, hvis lyset arbejder imod mig!"

Hvilke objektiv bruger du til at skyde dine madbilleder?
"Jeg bruger et Canon 50mm makro objektiv, det er rigtig godt til madbilleder, fordi det kan fokusere tæt på.

På Majas blog bliver der lagt opskrifter ud 2-3 gange om ugen.
Hvordan får du det til at hænge sammen?
 "Jeg "snyder" faktisk lidt på min blog. Når jeg laver dessert eller kage til bloggen, laver jeg ofte meget små portioner, med mindre jeg skal lave noget til et stort event eller en fødselsdag. Derfor kan jeg lægge mange ting ud på min blog om ugen".

Maja fortæller, at det er vigtigt at udvikle sin blog som man har lyst til. Hun fortæller, at hun godt kan lide når tingene er stilrene og enkle, og derfor er layoutet på hendes blog også sådan. "Jeg tror, at det er vigtigt at man vælger det layout, man selv synes allerbedst om. 
Jeg har for eksempel lavet den 'regel', at der skal indgå chokolade i alle opskrifter, jeg lægger ud på min blog" siger hun. Den regel kan man se i hendes allerførste indlæg, hvor hun har skrevet et par ord om sine mål med bloggen.


Der findes efterhånden mange dessert- og madbloggere, og nogle er helt vildt dygtige, men det skal ikke holde dig fra at starte en blog, mener Maja.

Har du et godt råd til spirende bloggere derude?
"Før du starter din blog, skal du beslutte dig for præcis hvad den skal handle om. Personligt synes jeg det er alt for rodet, hvis en blog handler om mere en én ting, man skal helst kunne mærke hvordan bloggeren brænder for lige netop det emne," fortæller hun.

Majas blog har vokset sig stor, men hun går stadig meget op i, at man ikke skal være snobbet med sine smagsløg. "Hvis jeg får serveret Rittersport-chokolade, jamen så smager jeg da på det! Det kan godt være det ikke lige er mig, men jeg smager alligevel, for så bliver jeg bekræftet i, hvad jeg bedst kan lide, og det synes jeg er vigtigt. Det skader jo ikke nogen at smage", afslutter hun med et glimt i øjet.

Det kan godt være, at din blog ikke bliver ligeså stor som Majas, men hvem ved?
Det er vel bare at gribe grydeskeen og komme igang?!

Tak til Maja fra Chocolat for at lade sig interviewe til vores 1. afsnit af "Vis mig dit køkken".
-Billederne er taget af lemon, she said da vi besøgte Maja i forbindelse med "Vis mig dit køkken".


2 kommentarer:

 1. Rigtig rigtig godt indlæg! Det var virkeligt hyggeligt at læse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak!
   Tak for en fin kommentar, det gør os altid helt vildt glade, og en lille smule røde i kinderne... ;-)

   Rigtig god weekend til dig, Hannah!

   Slet