14.6.15

Cupcakes med chokolade og saltet karamel


Sagen var den, at jeg i går skulle i byen med et par venner. Da vi sad og diskuterede, i ly for regnen, hvor vi skulle tage hen, slog det mig – det eneste jeg egentlig havde lyst til, var at bage en kage. Klokken var desværre lidt for mange til at gå hjem og bage, når man har to små 3-måneder gamle brødre.

I dag blev det så gjort. Det blev mere end gjort.
Jeg vil gerne byde hjerteligt velkommen til de lækreste, aller lækreste cupcakes. De består af en chokolade cupcake med massere af chokolade stykker, en lækker midte af saltet karamel, en saltet karamel frosting samt snickers og karamel på toppen. Wow. I må hellere gå i gang!CUPCAKES med CHOKOLADE og SALTET KARAMEL
Portion: 12 cupcakes
Tid: 18-20 min. bagetid
Karamel+frosting inspireret af cupcakejemma.com 

Saltet karamel
6 spsk vand
225 g sukker
1/2 stang vanilje eller 1 tsk vaniljeekstrakt eller -pasta
2 1/2 piskefløde
1 tsk havsalt

Chokolade cupcakes
80 g blødt smør
280 g sukker
200 g mel
40 g kakao
1/2 spsk bagepulver
1/2 spsk natron
et godt nip salt
1/2 dl piskefløde
2 dl letmælk
2 store æg (øko)
150 g chokolade (ca. 55%-70%)

Frosting
200 g blødt smør
360 g flormelis
4-6 gode spsk af karamellen

Dekorér med mere af karamellen og små snickers bidder

Opvarm ovnen til 185ºC

Start med at lave den saltede karamel:
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med 1 tsk af sukkeret. Kom det derefter i en dyb kasserolle med resten af sukkeret og vandet. Lad det koge over middelvarme. NB: du må ikke røre i gryden på dette stadie, det kan krystallisere sukkeret.
Når karamellen har fået en dyb brun farve (hold øje!) tages den af varmen og stilles på et viskestykke el. lign. Kom halvdelen af fløden i og rør godt med en træske, når det er homogent tilsætter du resten af flødes samt saltet og rør til det er homogent og saltet er opløst. Lad det køle af.

Dernæst laves cupcakes'ne:
Hak chokoladen og vend det i 2 spsk af melet, dette sikrer at chokoladen ikke lægger sig i bunden.
Pisk smør, sukker, mel, kakao, bagepulver, natron og salt sammen på lav hastighed i en røremaskine eller med en håndmixer. Pisk mælk, fløde og æg sammen og tilsæt det lidt af gangen på lav-middel hastighed. Når alt er ved at være ensartet pisker du på høj hastighed i ca. 1/2 minut, pas på ikke at piske dejen for meget. Vend chokoladen i med en dejskraber og fordel i muffinsformene.
Bag dem i 18-20 minutter og lad dem køle af på en rist.

Imens kan du lave frostingen:
Pisk det bløde smør på høj hastighed i en røremaskine eller med en håndmixer i omkring et minut. Tilsæt halvdelen af flormelissen og pisk i yderligere 2 minutter (start ved lav hastighed). Tilsæt resten og pisk igen i 2 minutter. Tilsæt den saltede karamel efter smag og pisk den godt ind i frostingen.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en tylle. Jeg har brugt en stor rund tylle.

Dekoration:
Tag dine afkølede cupcakes og lav et hul i midten. Jeg tog en lille skarp kniv og skar et 1 cm dybt hul i midten. Fyld lidt af den saltede karamel i hvert hul. Sprøjt frostingen ud på kagerne eller smør det på med en paletkniv eller lign. Top det med mere saltet karamel som på billedet og små stykker snickers.

Det ser måske ud af meget, men det er slet ikke så tidskrævende, og det er i hvert fald det hele værd!1 kommentar: