22.10.13

Brownie med saltet karamel

Jeg tror, at jeg har drømt om denne kage i måneder. Har kigget mange gange på diverse blogs, og tænkte at nu hvor vejret siger kaffe og kage, mere end det plejer, var det lige netop denne der skulle på bordet. Så hjem med en veninde, ud og ind med køkkenskuffer og gang i kaffemaskinen. Alt for hyggelig eftermiddag, når vejret ikke tillader, at man er udenfor.

Kagen her er smovset og lækker, og er på ingen måde besværlig, også selvom der indgår den lækreste hjemmelavede karamel <3

Hvis du ikke vil lave din egen karamel, så brug et par skefulde Dulce de Leche, varm det let op og derefter tilsæt lidt havsalt

Brownie med saltet karamel
Portion: 1 springform/tærteform
Tid: 15-20 min. forberedelse, 10-12 min. bagetid

Brownie
2 æg
100 g sukker
evt. lidt vaniljepulver
75 g mel
1 nip salt
50 g smør
150 g mørk chokolade

Karamel
150 g sukker
2 spsk smør
1/2 dl fløde
1 lille tsk. havsalt


Karamel
Smelt sukkeret i en kasserolle ved svag varme. Kom smør i (det bruser op) og rør hurtigt med en træske. Kom derefter fløde og salt i, og rør igen. Lad karamellen koge i omkring 2 minutter. Lad det køle af.
OBS: hvis du lader karamellen koge for længe, vil det blive hårdt når det køler af, og her skal du bruge en blød karamel

Brownie
Forvarm ovnen til 170°c, helst varmluft.
Pisk æg, sukker og vanilje sammen til det er lyst. Bland mel og salt, og pisk det i blandingen. Smelt smør og chokolade, og vend det i dejen. Hæld det i en smurt spring- eller tærteform (evt. med bagepapir i bunden!), kom karamellen ovenpå og lav "mønstre" med en gaffel. Bag brownien i ca. 10 minutter (stik i kagen for at se om den er færdig, den må gerne have lidt dejkrummer på). Lad den køle af.

*Brownies er bedst, hvis de har stået natten over i køleskab

4 kommentarer:

  1. Yum, den ser bare lækker ud. Og når det servers på royal porcelæn kan det jo næsten ikke blive bedre (:

    - Kit

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, den er værd at prøve ;)
      – og ja, royal porcelæn er så fint!

      Slet
  2. Den lyder og ser fandme god ud <3 Den opskrift gemmer jeg lige!

    SvarSlet