De smager som ganske almindelige tynde og sprøde peberkager, men er en del tykkere, hvilket jeg synes er helt fint – derfor kom de altså til at hedde julecookies. Så smut da lige i køkkenet og prøv dem af, intet bedre end hjemmelavede kager juleaften <3
JULECOOKIES med glasur
Portion: ca. 30 cookies
Tid: 30 min. forberedelse + 10-15 min. bagetid (for hver plade)
Cookies
150 g smør
1 1/2 dl rørsukker
1 1/2 dl brunfarin
350 g mel
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 nip salt
1/2 tsk vaniljepulver
1 æg
Glasur
2-4 dl flormelis
1 æggehvide
Forvarm ovnen til 165°.
Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt begge slags sukker. Lad sukkeret smelte i smørret over lav/middel varme, til det tykner og bliver en smule karamelliseret.
Bland de restérende tørre ingredienser sammen i en skål. Hæld den varme sukker/smørblanding i og rør det godt rundt med en træske. Tilsæt ægget og saml dejen med hænderne (obs: dejen kan godt være meget varm).
Stil dejen i køleskabet i ca. 40 min. og rul derefter dejen ud på et meldrysset bord (ca. 3-5 millimeters tykkelse). Stik dejen ud med en ønsket udstikker og kom den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag cookiesne i ca.. 10-15 min. til de er godt lysebrune (hav kun én plade inde af gangen). Lad dem køle af, og lav glasuren.
Pisk æggehvide med 2 dl flormelis med en elpisker i 3-4 minutter. Tilsæt mere flormelis, hvis det behøves – det skal være en tyk og luftig glasur. Kom den i en sprøjte pose eller et kræmmerhus foldet af bagepair, klip et lille hul og sprøjt glasuren på de afkølede kager.
Voilá!
Hav en rigtig god jul <3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar