6.11.12

Snickers macarons


 Jeg har vist før udtrykket min kærlighed til søndage. Hvis ikke, kan min henrykkelses vel skimtes af tonen i billederne herover. Irmas lækre syltetøj stod på bordet sammen med boller, chokoladescones og kaffekopper. De små, blå tallerkner kunne lige ses under de blomstrede servietter. Og nøj, hvor vi glædede os. I søndags var nemlig første gang, vi skulle holde dessertklub med vores søde madvenner.
Temaet var Snickers, så der var ingen grænse for, hvor sukkersødt og sprødt det kunne blive, måske var det netop derfor, der var masser af lækker kage tilbage da gæsterne var gået. Lulu havde bagt disse fine snickers-macarons, der bestod af en hjemmelavet saltkaramel med jordnødder, en makronbund og en melt-in-mouth mælkechokoladeganache. De smagte fantalastisk, siger jeg dig, og opskriften kommer her!GANACHE:

150-200 g god mælkechokolade (ikke gå på kompromis her!)
1 1/2-2 dl piskefløde
2 tsk smør

PEANUT-KARAMEL:
120g sukker
40g saltet smør (mere eller mindre, kommer an på hvor meget smørsmag du vil have – det er lækkert)
1 1/2 dl piskefløde
1 god håndfuld usaltede jordnødder
1 nip salt
Lidt vaniljepulver

MACARON-DEJ
ca. 25-30 færdige

200g mandler (blendet til mandelmel)
200g flormelis
160g æggehvider
200g sukker
0,8 dl dl vand

Lav karamellen dagen før, da den skal have lov at sætte sig og blive smørbar. Hak jordnødderne så fint eller groft du vil have dem. Rist dem på en pande med saltet. Smelt sukkeret over lav varme i en tykbundet kasserolle (pas på at det ikke bliver for mørkt, da det hurtigt påvirker smagen. Tilsæt smørret og rør godt rundt, da det bruser op. Tilsæt derefter fløden og vaniljen, og fortsæt med at røre i karamellen. Tilsæt jordnødderne og lad karamellen koge i 10 minutter. Rør hele tiden, da karamellen hurtigt kan brænde på. Når det er kogt færdig, kommer du det op i en skål og lader det stå til dagen efter.

Lav ganachen et par timer før du "samler" dine macarons. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op i en gryde. Tag gryden af varmen og hæld halvdelen af fløden i. Rør stille rundt. Tilsæt resten af fløden lidt ad gangen. Kom smørret i lidt ad gangen og lad det smelte med. Nu skal det bare køle af.

Forvarm ovnen til 140 grader. 

Blend mandlerne til mel og tilsæt flormelis. Sigt det ned i en skål. Bring sukker og vand i kog i en kasserolle. Det skal være omkring 110 grader. Bland flormelis/mandel-blandingen med halvdelen af æggehviderne og pisk den anden halvdel stiv. Hæld sukkerlagen i æggehviderne, i en tynd stråle, imens du pisker det til en marengs. Det skal piskes helt stift. Bland lidt af marengsmassen i flormelis/mandel-blandingen, derefter resten (vigtigt at man vender det forsigtigt). 
Sprøjt dejen ud på bagepapir (med en sprøjtepose eller en frysepose) i små cirkler. Bag kagerne i 13 minutter og lad dem køle af.

Kom ganachen i en sprøjtepose med et lille hul i. Tag en macaronbund og smør lidt af karamellen på. Sprøjt lidt ganache ovenpå og slut med endnu en bund. Fortsæt med alle sammen.

Lækre macarons til dig, men pas på – det bliver svært at holde fingrene fra dem :-)

6 kommentarer:

 1. Uh ha, de ser lækre ud og skal selvfølgelig prøves af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dejligt :-) du må endelig sende os en mail og/eller et billede, hvis du laver dem !
   lemonshesaid@yahoo.dk ;)

   Slet
 2. Svar
  1. Tak søde Maja <3 vi glæder os så meget til at se dit chokoladekøleskab! ;)

   Slet
 3. Wow! Your photography is breathtaking! I wish I could understand danish so that I could read the beautiful prose I am sure you have written.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks a lot, we love our cameras more than anything else(well, beside from sweets of course). Would it help if we wrote an english version? we'll think about it anyway.
   Thoughts from DK :-)

   Slet