4.11.12

Chokoladeis – med et strejf af saltkaramel


Først sagt, så gjort. Chokoladeisen, der blevet serveret sammen med de fine hindbærtærter, smager bare af mer'!  Den cremede is er lavet på letmælk og fløde, og smager sød, uden at blive kvalm, hvilket er typisk for en parfait. Isen passer skønt sammen med syrlige ting(hindbærtærterne), men er også lækker til en kop varm kakao på en kold eftermiddag.  Næste gang laver vi den med små stykker af fudgy brownie...vi glæder os allerede!


Vi kørte isen på en ismaskine, den bliver meget blødere, men vær opmærksom på at fryseelementet(hvis du bruger en halvdårlig ismaskine som os), skal fryse i mindst 20 timer inden brug...

Créme anglaise med chokolade og saltkaramel

4 æggeblommer
70-75 g sukker
1 vaniljestang + lidt sukker
2 dl letmælk
1 1/2 dl piskefløde
100 g god mørk chokolade
2 spsk saltkaramel (kan udelades)

Varm mælk og piskefløde op til omkring 80 grader i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med sukker. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en tyk æggesnaps. Tag gryden af varmen og hæld det i æggesnapsen i en tynd stråle, imens du pisker. Hæld créme anglaisen tilbage i gryden og varm det op, imens du pisker i 8-taller. Hak chokoladen og kom 75 g i den varme créme anglaise. Nu burde den være tyk og cremet. Lad den køle af i køleskabet til den er helt kold.

Kør den på din ismaskine, til den er tyk og cremet. Tilsæt resten af chokoladen (tilsæt små klatter af saltkaramel her, hvis du vil bruge det). Sæt den evt. i fryseren bagefter.

Voilá – en lækker og helt perfekt chokoladeis!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar