27.2.13

Snickerskager -i to go version


Okay, så, i blandt mine venner er chokoladebarer en anledning til diskussion. Hvilken er bedst?
Marsbaren med sit bløde indre og karamelsnask? Bounty'en, der med sit smovsede kokosfyld, også sikrer sig en plads i toppen? Eller sidst, men ikke mindst, Snickers baren, som er den perfekte kombination af karamel, peanuts og crunch? Gæt selv hvilken der er min favorit....


Jeg holdte fødselsdag (faktisk er det min fødselsdag idag, hæ) i lørdags for 10 veninder, og desserten (og outfittet) var selvfølgelig højdepunktet. Det var 10 af mine allertætteste veninder, så de kender mig ret så godt. Derfor glædede de sig også specielt til desserten, hvilket gav mig en lille smule præstationsangst, og derfor tog det mig intet mindre en halvanden time at beslutte mig...


Jeg endte med moussekage, snickerskager og cookie-issandwich (you heard it!), og alle opskrifterne vil dumpe forbi bloggen i løbet af det næste stykke tid.
Her kommer snickerskagerne, som består af en smovset smøragtig bund toppet med peanuts, hjemmelavet karamel og til sidst et lag lækkert chokolade...
Denne fantastiske opskrift er fra en fantastisk blog, som jeg mildest talt slubrer i mig, nemlig Emily Salomon. Hun har fået opskriften fra én, hun følger på Instagram, og sådan kan man sikkert blive ved... ;)


Snickerskager
ca. 10 stks eller én springform, men hyggeligt er det jo, med sin egen 

200g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1,5 tsk bagepulver
300 g peanuts

1,5 dl fløde
75 g smør
120 g sukker
ca. 200 g chokolade til overtræk

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æg ét ad gangen (pisk godt mellem hver æg). Bland mel og bagepulver sammen og vend det i. Smør forme/formen med blødt smør, og kom dejen i. Drys peanuts ud over, og bag dem i oven i ca. 10-12 minutter for de små kager, og 15-20 hvis det er én stor kage. Køl kagerne af på en bagerist.

Smelt sukker i en gryde på mellem varme (pas på det ikke bliver for mørkt!). Tilsæt smørret og rør hurtigt, til det bliver er smeltet sammen. Tilsæt halvdelen af fløden og rør godt (pas på den damp der stiger op, den er meget varm). Tilsæt derefter resten af fløden og rør indtil det er homogent. Fordel karamellen på kagerne og lad karamellen køle af og sætte sig.

Smelt og temperér chokoladen og fordel den på kagerne. Lad chokoladen sætte sig, og så har du de lækreste kager

6 kommentarer:

 1. Uhm hvor lækkert! Og tilykke med fødselsdagen :) :)

  SvarSlet
 2. Hip hurra og tillykke! De ser virkelig skønne ud de kager, også selvom jeg ikke kan tåle peanuts! ;-)

  Chris

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skønne Chris! :) Tror sagtens man kan erstatte dem med andre nødder, eller helt fjerne dem! Under dig i hvert fald at smage en bid -de er himmelske ;)

   Slet
 3. Nøj, hvor ser de bare gode ud! I bliver jo ved med de skønneste opskrifter og billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fineste Oline, du er alt for sød :-)

   Slet