10.2.13

Sprøde småkager med chokoladeganache og karamel


Jeg startede første dag i vinterferien med disse små kager, og det var bestemt ikke dårligt! Vanilje-søde småkager lagt sammen med fløjlsblød chokoladeganache og et tyndt lag af "creme de caramel au chocolat noir" fra Le Gourmand. De er absolut værd at prøve, især her i ferien!


Kagerne passer perfekt til en lille varm kop te og en kold vinteraften, og er slet ikke komplicerede at lave!

Småkager
ca. 15-20 sammenlagte kager
100 g koldt smør i tern
100 g sukker
130 g mel
Et nip salt
1 tsk vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
2 æg - ét til dejen og ét til pensling
*lidt hakkede mandler, groft rørsukker og frysetørrede hindbær til pynt

Chokoladeganache
Nok til 20 kager og lidt mere
75 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 spsk lys sirup
Et nip salt

*ca. to spsk karamel, hvis du har det liggende


Hak chokoladen og smelt den i mikroovnen eller over vandbad. Varm fløde og sirup op til lige før kogepunket og hæld 1/3 del over den smeltede chokolade. Rør det sammen med en gummidejskraber og forsæt derefter med resten af fløden. Stil ganachen på køl i ca. 2 timer.

Pisk mel, sukker, salt og vaniljesammen med det kolde smør, med en el-pisker på lav hastighed til det  føles som rasp. Tilsæt ægget, saml dejen hurtigt og sæt den på køl. Rul dejen ud på et mel-drysset bord og stik ca. 40 runde småkager ud (evt. med et vinglas), og sæt dem på en bageplade.
Rør det andet æg sammen hurtigt, og pensel halvdelen af småkagerne og drys med hakkede mandler og sukker. Bag dem i ca. 8 minutter ved 170 grader. Først 5 minutter på bagepladen og derefter over på en rist, og derefter drysses de evt. med pulveriseret frysetørret hindbær.

Hvis du bruger karamel, så smør et tyndt lag på bundene. Kom ganachen i en sprøjtepose og sprøjt den på bundene eller smør den på med en kniv. Kom toppene på og mas dem forsigtigt sammen.


Hav en rigtig god ferie, alle!Ingen kommentarer:

Send en kommentar