6.5.13

3 slags karamel


Hvis man skal imponere nogen, skal man lave karameller. Jeg er helt hundrede procent sikker på, at ingen kan stå for dem. De er på alle måder det bedste og mest nostalgiske slik, man overhovedet kan tænke sig. Derfor varierer jeg næsten altid smagen i mine karameller, så det aldrig bliver kedeligt at spise dem (tsk, som om det nogensinde kunne blive kedeligt). Denne gang blev det til tre portioner – én med peanuts, én med chokolade og én let-saltet!
Basis karamelmasse 
1 dåse kondenseret mælk (ca. 395g)
1 dl sukker
1 dl groft rørsukker
75g smør
lidt vaniljepulver

Variationer
*1 tsk flagesalt (pulveriseret)
*1 spsk kakao + evt. 25 g mørk chokolade
*2 spsk peanutbutter

Smelt kondenseret mælk, begge slags sukker, smør og vanilje over lav varme. Når sukkeret er opløst, skrueer du op og lader karamellen koge under konstant omrøring. Når karamelmassen er gylden og har kogt noget tid, er den færdig. Del den op i 3. Saltkaramel: tilsæt saltet og kom massen i en form beklædt med bagepapir. Chokoladekaramel: tilsæt kakaoen (og evt. chokoladen) og kom massen i en form beklædt med bagepapir. Peanutfudge: tilsæt peanutbutter og kog karamellen et par minutter mere. Kom massen i en form beklædt med bagepapir.

Stil karamellerne på køl natten over, og skær dem derefter ud i passende bider. Vend de små karameller i lidt flormelis, det sikrer at de ikke så nemt klistre sammen.
Voilá 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar