30.6.13

Vis mig dit køkken, Linn!


I anden del af "Vis mig dit køkken!", har vi besøgt Linn Grubbström – som i blogland går under navnet  Frk. Kræsen.
Hun er bosat på Nørrebro, og har vendt sig fra at være doven og kræsen i køkkenet, til nu at være en af københavns mest kendte madbloggere.
Læs mere om hvordan det kan lade sig gøre, og lær meget mere om Linn, her, i anden del af: "Vis mig dit køkken!

Da vi bliver budt indenfor hos Linn, er det en dejlig ro der falder over os. Vi har skyndt os, og er trods en smule vildfarelse, fundet frem til Linns fantastiske nørrebro-lejlighed, der er fyldt med finurlige nips og bløde møbler, lige til at synke ned i.

Hun hilser pænt på os, men kort tid efter flyver hun ud i køkkenet, der er fuld af bageplader beklædt med viskestykker.
Vi står klar med kameraerne da Linn løfter sløret til de flotteste kanelsnurrer, der gemmer sig under viskestykket. "Så," siger hun da den første plade er blevet smækket i ovnen og æggeuret er sat, "nu er jeg klar til at snakke!"

 I blog-land er hun kendt som Frk. Kræsen, selvom hun i virkeligheden hedder Linn, og det er der faktisk en ganske åbenlys grund til. 
Da Linn var lille, var hun nemlig meget kræsen, og det er faktisk meget kort tid siden, at Linn først  begyndte at eksperimentere med mad og forskellige smage.

Hendes blog startede som et sommerferie-projekt, hvis formål var at udfordre hendes sanser, og løfte hende ud af sine kedelige hverdagsvaner. 
"Jeg plejede at spise virkelig dårligt, fordi mad ikke var noget jeg gik op i. Jeg tog tit bare en hurtig ostemad på vej ud af døren, eller spiste en hotdog" siger Linn med et smil på læben. 

Men så skulle der nye boller på suppen, mente Linn: "Jeg startede primært bloggen for at presse mig selv til at spise bedre og lave mere mad. Når sommerferien sluttede i august, ville jeg så lukke bloggen igen, og forhåbentlig have fået nogle bedre spisevaner". 


Men noget ændrede sig for Linn, for hun blogger stadig idag. "Jeg kunne bare ikke få mig selv til at lukke min blog, for det var begyndt at fange mig rigtig meget", fortæller Linn. 
"Jeg boede på kollegium dengang, og der fulgte mine venner også ivrigt med, når der skulle tages billeder til bloggen, og de gav også en hånd med i køkkenet en gang imellem" siger Linn, hvis blog var blevet en for stor del af hende, til at hun kunne stoppe den.

Selvvlært kok
Idag er Linn rigtig glad for, at hun ikke lukkede bloggen, for hvad der startede som et simpelt sommerprojekt, er nemlig blevet en stor succes, og på kun 2 år har Linn fået mange læsere.
"Noget af det fedeste ved at være blogger er, at få respons fra mine læsere. Jeg er jo kun en amatørkok, så jeg elsker når mine læsere deler deres egne erfaringer og kommer med gode råd" fortæller Linn.

Linn er vokset op i en familie, der ikke gik særlig meget op i madlavning, og derfor synes hendes familie også det er en lille smule mærkeligt, at hun nu bruger mange timer om ugen i køkkenet.
"Min mor synes det er en lille smule sært, tror jeg, når jeg laver et eller andet avanceret i køkkenet, for det er ikke noget hun har lært mig, det er bare noget, jeg har lært mig selv da jeg blev voksen" siger Linn med et smil på læben, og tilføjer at hendes mor faktisk er gået hen og blevet ret glad for Linn's nye passion. "Hun synes det er ret lækkert, at jeg er blevet så dygtig", griner Linn.

Flirter med det barnlige
Vimpler, pasteller, retroudtryk og sjove indslag er der masser af hos Frk. Kræsen.
"Ligemeget hvor mange forskellige effekter jeg prøver af på mine billeder, ender jeg altid med det samme retro-agtige look," siger Linn. 
"Jeg prøver at sørge for at min blog ikke bliver for barnlig, selvom jeg har tendens til at flirte lidt med vimpler og sjove rekvisitter i mine billeder" smiler Linn, som helst vil undgå at skræmme hendes mandlige læsere væk med de pigede udtryk, hendes blog har.
Dog understreger hun, at man også skal holde fast i sin egen stil: 
"Selvfølgelig skal man passe på at det ikke bliver for meget, og at der ikke er en fjollet gummiand i hvert billede,  men jeg tror også det er rigtig vigtigt at holde fast i sit eget grafiske udtryk".

Og det grafiske udtryk er netop også det, der fanger Linn når hun læser blogs:
"Jeg elsker at læse blogs, hvor stilen er gennemgående, og hvor man kan se, et personligt præg på bloggen.

Hvis du er interesseret i at starte din egen blog, kommer her tre gode råd fra Linn:

3 tips om at blogge fra Linn
  • Lær dit kamera godt at kende, og køb et godt objektiv!
  • Find dit eget visuelle udtryk, lav et helt specielt layout til din blog!
  • Gå op i det du laver! -Brug tid på din blog og at få alting til at se lækkert ud!

Selv bruger hun et Nikon D3000 DSLR-kamera, med et 35mm objektiv og redigerer sine billeder i Photoshop. 

Måske blev du inspireret af Frk. Kræsen til at lave mere og bedre mad? Måske endda starte en blog? 

Vi siger mange tak til Linn fra Frk. Kræsen, for at vi måtte besøge hende til en kop kaffe og et hyggeligt interview! 
Billederne er taget af os, lemon, she said, i forbindelse med interviewet.


2 kommentarer: