5.7.13

Lagkage á la Lemon, she saidVi var ikke ét sekund i tvivl om, at vi skulle fejre lemon, she said's fødselsdag med lagkage – citron lagkage! Derfor brugte vi næsten hele aftenen i køkkenet, i færd med at trylle disse små, lækre, mini-lagkager frem! De små kager har den dejligste smag af citron og hvid chokolade – og blev nævnt af en ven, som én af de bedste lagkager, han nogensinde havde smagt!

Lagkagerne behøver selvfølgelig ikke en særlig anledning, så det er bare med at komme i gang :-)

Lagkager á la Lemon, she said
Portion: 4-5 små lagkager
Tid: se hver enkelt element, + kagen skal helst stå natten over i køleskab

Hvid chokolade og citron-ganache
Laves et par timer før lagkagen lægges sammen
1,5 dl fløde
Revet skal af 1 citron
150 g hvid chokolade
1/2 vaniljestang + ca. 1 tsk sukker
evt. 1-2 spsk lemoncurd

Hvid chokolademousse
Laves et par timer før lagkagen lægges sammen
3 æggeblommer
100 g sukker
1/2 vaniljestang
Revet skal af 1/2 citron
100 g hvid chokolade
2 æggehvider
1 dl fløde

Citron lagkagebunde
Bagetid: 25-35 min. & +1/2 time afkøling  
3 æg – delt i hvider og blommer
100 g sukker
Lidt vaniljepulver
saft af 1/2 citron
85 g mel
1 spsk(med top) kartoffelmel
1/2 tsk natron + 1/2 bagepulver
1 nip salt


Ganache
Hak chokolade fint og kom den i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas det sammen med sukkeret. Kom fløde, citronskal, vaniljesukker og de tomme vaniljestænger i en kasserolle, og varm det op til omkring 80 grader. Pisk stille lemoncurden i, hvis du har valgt at bruge den.

Hæld den varme flødeblanding, lidt ad gangen, over chokoladen. Rør hurtigt rundt med en dejskraber, til alt er homogent. Dæk skålen med husholdningsfilm, sådan at filmen rør ganachen, det forhindrer kondens. Lad den køle af og sætte sig ved stuetemperatur.

Hvid chokolademousse
Skrab vaniljekornene ud af stangen, og pisk dem med æggeblommer, sukker og citronskal, til det er helt luftigt og til sukkeret er opløst.
Smelt den hvide chokolade over vandbad, og pisk den lidt ad gangen i æggemassen.

Pisk æggehviderne stive, og pisk fløden let. Kom halvdelen af fløden og æggehviderne i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen. Gentag med resten af æggehviderne og fløden.

Lad moussen køle af i køleskab, tildækket.

Lagkagebunde
Forvarm ovnen til 170 grader.

Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og citron saft til det er lyst. Bland mel, kartoffelmel, salt, bagepulver og natron sammen, sigt det i æggemassen og vend det sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen lidt ad gangen.

Kom dejen i en bradepande (ca. 25x15), beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25-35 minutter. Når kagen har været i ovnen i 25 minutter, laver du en kagetest – altså prikker i kagen med en kødnål eller en gaffel, hvis der intet dej er på, er kagen færdig.
Lad kagen køle af.

Samling
Skær kagebunden over i 3, så du får 3 lige tykke bunde. Tag en udstikker form eller et glas, i passende størrelse, og stik små bunde ud.

Tag kageresterne og kør dem på en foodprocesser, til små krummer.

Hver enkelt kage: Tag en bund og kom mousse på (ca. én god spsk). Kom den næste bund på, og smør den med et lag ganache. Kom den sidste bund på og overtræk kagen med gamache. Tag dine kagekrummer og drys dem på siderne af kagen. Riv evt. lidt hvid chokolade og citronskal og kom det på kagen.

Gentag med resten af kagerne.

Voíla! Nyd sommeren og det (forhåbenligt) kommende sommervejr!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar