11.9.13

Cheesecake med frisk kokos, lime & buttede ferskner

"dos kilos por favor," råbte en knap 15-årig dansk, pige med en meget insisterende stemme på et spansk madmarked i dag. Hvis det ikke var fordi hun blev svaret på tysk, havde hun nok følt sig ret så god til at guide sig rundt i det spanske.

Den pige var mig, hvis I ikke skulle havet gættet det, og jeg sidder lige nu på Mallorca og nyder sydens sol.
Jeg er smuttet fra efterårs-forfaldne Danmark og er smuttet ned til varmen, hvor poolen altid er opvarmet og markederne er fyldt med friske frugter og nødder.

Min yndlingsting udover førnævnte, må være at udforske nye steders supermarkeder. "Supermarkeder?! sagde hun virkelig det?", og ja, det gjorde jeg, for der er næsten intet bedre end at fare rundt mellem et nyt supermarkedets gigantiske hylder, og proppe sjove ting ned i kurven, som man kan få lov til at eksperimentere med.

Og eksperimentere, det gjorde jeg, ligeså snart jeg kom hjem til ferielejligheden igen. 

Det blev til en skøn cheesecake med lækker kokosnød, friske ferskner og sprød skorpe, som min familie og jeg nød mens der faldt et par regndråber henover eftermiddagen. 
Den smagte af sol og varme <3


Cheesecake m ferskner, lime og kokos
Portion: 1 springform
Tid: 1 time og 20 min. + 4 timer(eller natten over) i køleskabet 

bund
200 g knuste digestivekiks
100 g flormelis
150 g smør

kage
300 g philiadelphia
100 g creme fraiche
150 g smør
150 g flormelis
4 æg
2 spsk mel
skal af 1-2 øko lime
1 tsk limesaft.
 evt. 1-2 spsk kokossaft eller -mælk
frisk frugt, i dette tilfæde ferskner, til topping.

Bund
Smelt smørret og bland det sammen med flormelis og knuste digestivekiks. Smør en springform grundigt og tryk massen ud i formen så den er tæt og går godt op ad kanten. Sæt kagen i ovnen i ca. 7 min v 190 g varmluft.
Når du har taget bunden ud af ovnen, så skru varmen ned til 165 grader.
Lad bunden køle af mens du laver fyldet.

Kage
Pisk smør og flormelis med en elpisker til det er luftigt, og tilsæt så æggene nænsomt, et ad gangen. Pisk til massen er homogen og tilsæt så mel, limesaft og -skal, og evt. kokossaft, og pisk igen.
Tilsæt tilsætter du philiadelphia-ost og cremefraiche og pisker massen grundigt.
Hæld ostecremen ovenpå kiksebunden og sæt den i ovnen i ca. 1 time.

Kagen har rigtig godt af at stå i køleskabet, gerne natten over, men hvis du skal have gæster på dagen, kan du nøjes med 4 timer.

Pynt kagen med frisk frugt, jeg har brugt ferskner og lidt frisk kokos.

Hasta luego, amigas!
Liva

3 kommentarer:

  1. Uhm, den lyder vel nok lækker - tror lime/kokos kombien er rigtig god :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde Anne, jeg er også ret pjattet med den :)

      Slet
  2. Jeg elsker at kigge i supermarkeder i andre lande! Er glad for jeg ikke er den eneste mærkelige snegl ;)
    Og hvor er den kage altså dejlig og sommeragtig - Men hey, cheesecake dur året rundt :)
    - Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk

    SvarSlet