2.12.13

Drinks | Hjemmelavet chai latte sirup

Julemåneden er en af de hyggeligste måneder, efter min mening i hvert fald. Især når man går ned af københavns gader, under lysende juleranker og med en varm kop chai latte i hånden.

– og pulver-chai er ikke værst, men det er bare noget helt andet, når man selv har lavet det. Sådan er det vel med det meste. Derfor gik jeg i køkkenet og fremtryllede denne krydrede og vaniljeprikkede sirup. Denne chai er krydret med de dejligste julekrydderier – vanilje, kanel, kardemomme you name it! 

Siruppen er let at lave, og er helt fantastisk at have stående, for så har du nemt chai latte på ingen tid!


CHAI LATTE SIRUP
Portion: Et lille glas sirup
Tid: ca. 1 time (kogning)

1/2 L vand
1 vaniljestang
5 kanelstænger (á ca. 7 cm)
1 lille knold ingefær (skrællet)
5 kardemommekapsler (jeg har brugt sort kardemomme, men alm. grønnekapsler kan også bruges)
ca. 10 hele nelliker
150 g sukker (eller mere, hvis man synes at siruppen er for tynd)

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem med lidt sukker. Kom vanilje + stangen, krydderier, ingefær og vand i en kasserolle, og bring det i kog. Kog den i ca. 15 min og tag ingefæren op, kog i yderligere 15 min. Kom sukkeret i og lad det koge ved middel varme, til siruppen begynder at tykne lidt. Fisk alle krydderierne op, og lad det koge videre med låg på, til det tykner helt (der er måske brug for mere sukker.)
Kom det i et skoldet syltetøjsglas og lad det køle af (vær opmærksom på, at siruppen tykner mere, når den bliver kold).

NB: siruppen har det med, at krystalisere efter et par dage, og hvis det sker, varmer du bare glasset op i et kasserolle med vand, til det igen er flydende.

Chai latte:
Kom et earl grey tebrev i en kop/glas og hæld kogene vand i 1/4 glasset, kom ca. 2-3 tsk af siruppen i glasset  (alt afhængig af dets størrelse). Lad teen trække i ca. 1-2 min, og tag tebrevet op. Varm mælk og skum det med en mælkeskummer (hvis man ikke har det, kan man blende det med en stavblender). Hæld det i glasset og drys med stødt kanel!

Nyd julen <3


1 kommentar: