25.8.12

Ultralækre cupcakes.


Sidder med et stykke mega fråd mocha-brownie, en kaffe og musik. Tænkte, at jeg ville vise jer de cupcakes, jeg lavede til min fødselsdag. Jeg holdte fødselsdag sidste søndag, og der stod det på 3 slags cupcakes og bon-kringlen fra lagkagehuset (som er overraskende lille, og ikke sådan en stor "hurra-du-har-brugt-usandsynligt-mange-penge-i-lagakgehuset" én. Lidt øv..). Som I sikkert har bemærket er der kun billeder af to slags cupcakes, men frostingen på den sidste (med hindbær) skilte, da det var så, så varmt. Det smagte stadig godt, men den blev ikke lige det pæneste, og frostingen smeltede lidt... *tip: IKKE lav frosting når det er 30 grader... hæ.
3 slags cupcakes: mint/chokolade, lemon-meringue og hindbær.

3 gange cupcakes
____________________________________________________________

Basis-opskrift: ca. 12-15 muffins (opskrift fra The Hummingbird Bakery)
Jeg gangede selve muffin-opskriften med 2 1/2 og fik omkring 36 cupcakes.

80 g blødt smør
280 g sukker
240 g mel
1 spsk bagepulver (og nej, det er ikke en fejl)
et nip salt
vanillesukker (*gerne hjemmelavet)
2 1/2 dl sødmælk
2 store æg

*til lemon-meringue: revet citronskal af ca. 1 citron + lidt citronsaft
*til mint/chokolade: 2-3 spsk kakao (tag 2-3 spsk mel fra, så der ikke er for
  meget tørstof
*til hindbær:  2 frosne eller friske hindbær til hver cupcake
____________________________________________________________

Basis-buttercream frosting: frosting til ca. 12-15 muffins 
(opskrift fra Nigella lawson)
Jeg gange frostingen med 2, så havde jeg til hindbær-og mintchoko-cupcakes

115 g usaltet, blødt smør (men jeg brugte bare almindelig saltet)
225 g flormelis
2-4 spsk mælk

*til mint/chokolade: 2 tsk pebermynteessens, hakket chokolade med mint til pynt,
 grøn frugtfarve og myntesirup (kog mynteblade og -stængler med 1 dl vand og
ca. 100-150 g sukker.
*til hindbær: 2 spsk hindbærmarmelade, korn fra 1/2 vanillestang + sukker og
frysetørrede hindbær til pynt.
____________________________________________________________

Italiensk marengs-frosting: frosting til ca. 12-15 muffins eller mere
(opskrift fra The Humminbird Bakery)

200 g sukker
1 1/2 dl vand
4 æggehvider
____________________________________________________________

Sådan gør du – muffins 

1. Varm ovnen op til 190 grader, og læg papirforme i en muffinform.
2. Rør smør, sukker, mel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine, på lav hastighed, til det ligner krummer.
3. Rør mælk og æg sammen i en kande eller i en anden skål. Hæld langsomt 3/4 af det i mel/smørblandingen. Rør det sammen og tilsæt resten af æggeblandingen. Pisk ved middel hastighed til det er en glat og ensartet dej.
4. Fordel dejen i papirformene – fyld dem 2/3. Bag kagerne i 18-20 minutter til de er gyldne og er hævede. Lad dem køle af på en rist.
5. *lemon-meringue: tilsæt citronskal og -saft i æggemælkeblandingen. *mint/chokolade: tilsæt kakaoen sammen med tørstoffet. *hindbær: tag lidt af melet fra og vend hindbærrene i. Tryk dem let ned i dejen før bagning.
____________________________________________________________

Sådan gør du – frosting

1. Rør smør og flormelis godt sammen med en elpisker eller i en røremaskine.
2. Pisk mælken i én spsk ad gangen, til den har en blød, men fast konsistens.
3. *mint/chokolade: pisk pebermynteessens og lidt myntesirup i til sidst, lidt ad gangen, indtil den smager som du kan lide den. Tilsæt et par tsk fulde grøn frugtfarve til den er tilpas lysegrøn.
*hindbær: mas vanillekornene sammen med sukkeret og rør det sammen med flormelissen og smørret. Tilsæt hindbærmarmeladen til sidst.
____________________________________________________________

Sådan gør du – italiensk marengs-frosting

1. Kom sukker og vand i en gryde. Bring det i kog. Pisk æggehviderne til de skummer med en elpisker eller i en røremaskine.
2. Lad sukkervandet koge i 5-10 minutter. Lad elpiskeren køre på middel hastighed og rør sukkervandet i æggehviderne. Når sukkervandet er tilsat, skues der op på høj hastighed og der piskes til undersiden af skålen er lun og marengsen ikke flyder. Marengsmassen burde være firdoblet sin størrelse og være helt glat og skinnende.
____________________________________________________________

Sådan gør du – pynt

Du pynter selvfølgelig dine cupcakes som du vil, men er er nogle fif.

1. Kom de forskellige frostings i forskellige sprøjteposer, med dine yndlings tyller i, og sprøjt det ud på kagerne, eller læg det med en ske eller en paletkniv. *lemon-meringue: læg eller sprøjt marengsmassen ud på kagerne. Brænd dem let med en gasbrænder eller sæt dem i ovnen på grill i få sekunder (det gør hurtigt!). *hindbær: sprøjt frostingen ud på kagerne og pynt dem med frysetørrede hindbær.
*mint/chokolade: sprøjt frostingen ud på kagerne og pynt med hakket mintchokolade (f.eks after eight eller toms guldbar med pariserlinser).
____________________________________________________________

og nu har du de bedste cupcakes n o g e n s i n d e !

God fornøjelse!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar