23.12.12

Dobbelt chokolademousse med citrus

Jeg har juleferie, og er helt ubeskriveligt træt. Sidste uge stod på dessert, og kun dessert! Jeg var nemlig i praktik hos Nikolaos Strangas og det var det bedste. Nu sidder jeg her hjemme, nyder at der er ferie max og kigger misundelsesfuldt på alle hvide-sandstrands-og-turkisblå-have-billeder der løbende bliver postet af ALLE på facebook, hvor er de heldige. Men jeg nyder bare, at sneen daler så fint udenfor, og at der snart dufter dejlig krydret af brunkager herhjemme.

Nå ja, chokolademoussen på billedet er en skøn blanding af hvid chokolademousse med citron og mørk chokolademousse med appelsin. En dejlig mousse til når du ikke liiige kan bestemme dig for hvilken chokolade du er til, lige idag. 

Dobblet mousse
6 personer

6 æggeblommer (past.)
75-100 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang 
1/4 l fløde
100 g hvid chokolade + citronskal fra 1/2 citron
130 g mørk chokolade + appelsinskal fra 1/2 appelsin

Mas kornene fra vaniljestangen sammen med lidt sukker. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en tyk æggesnaps. Kom den ene halvdel i en anden skål. Vend citronskallen i den ene æggesnaps og appelsinskallen i den anden. Smelt begge slags chokolade og vend lidt af citronæggesnapsen i den hvide chokolade, kom det tilbage i æggesnapsen og rør godt rundt. Gentag med den mørke chokolade og appelsinæggesnapsen. Pisk flødeskummet og kom hver halvdel i hver æggesnaps, lidt ad gangen. 

Fyld den mørke mousse i bunden af 5 glas og kom den hvide ovenpå. Sæt dem i køleskabet et par timer eller natten over med sølvpapir over.

God jul !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar