12.3.13

Klassiske amerikanske pandekager


Solen er så småt begyndt at titte frem, og det er ikke længere mørkt klokken 17. Det gør dagene en del længere, og man kan ikke andet end at nyde det. Ligesom når man bliver vækket af solen en lørdagmorgen, uh jeg glæder mig til det. Jeg savner sommer, og har mest af alt lyst til at tage i skole i bare ben og t-shirt, meeeen.

I lørdags fik jeg besøg af min søde veninde, vi havde aftalt at spise pandekager-a-la-tumblr, det vil altså sige to ret høje stakke amerikanske pandekager, overhældt med sirup, en klat smør og massere af friske blåbær, sammen (selvfølgelig ledsaget af sprødstegt bacon og chokolade!). Det var helt klart ligeså godt som solskin


Pandekagerne er meget simple at lave, og dejen skal helst laves 1/2 time før stegning, så den kan stå at trække.

Amerikanske pandekager
ca. 24 pandekager
3 æg
3 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk revet citronskal + lidt saft
3 dl hvedemel (eller 1 dl grahamsmel/havregryn og 2 dl hvedemel)
1,5 tsk natron + 1 tsk bagepulver
1 nip salt
1/2 dl yoghurt naturel
2 – 2,5 dl mælk
1,5 spsk smør, smeltet og let afkølet
evt. friske blåbær, hindbær eller andet 

Pisk æg, sukker, vanilje, kardemomme, citronskal og citronsaft sammen. Tilsæt melet, natronen og saltet og pisk godt.  Bland yoghurt, mælk og smør sammen og tilsæt det lidt ad gangen. Lad pandekagedejen trække i omkring 1/2 time (hvis dejen er lidt tynd, så bare tilsæt mere mel). Steg pandekagerne i smør på en varm pande, og nyd dem varme med sirup, smør og evt.  friske blåbær!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar