10.3.13

Muffins med chokolade


Alle kender dem. De små, for det meste alt for tørre og ikke mindst kedelige muffins. Dem man bagte og medbrang i 2. klasse. Ja dem, de kan godt gøres spændende, luftige og alt andet end tørre, hvis man ser dem som andet end portionsformede kager, og det var netop det jeg gjorde! Jeg ville lave nogle store og luftige muffins, præcis som de amerikanske blåbærmuffins – bare med chokolade. Du kan nemt skifte den mørke chokolade ud med andet chokolade, bær eller frugt. Jeg har blåbær i tankerne, hmm......

Muffins 
ca. 10-12 stk. (opskriften er baseret på Kvalimad's, men med få justeringer)
2 dl yoghurt
1 dl smeltet smør
2,5 – 3 dl sukker
1 æg
1 tsk hjemmelavet vaniljesukker
6 dl mel
3 tsk natron
1 nip salt
75 g god mørk chokolade, hakket

Start med at piske alle de "våde" ingredientser, dvs. yoghurt, smeltet smør, sukker, vanilje og æg sammen med et piskeris. Bland derefter mel, natron og salt i en anden skål, og bland det i det "våde". Tilsæt den mørke chokolade og kom dejen i muffinsforme.

Bag kagerne i en 180 grader varm ovn, i ca. 20 minutter. Lad dem køle let af på en rist, inden du spiser dem.

NB! Kagerne holder sig i et par dage, og opbevares helst i en frysepose.


2 kommentarer:

 1. Er helt enig i, at der findes for mange dårlige muffins, også ude omkring i bagerforretningerne! Tsktsk.. Men de her ser alt andet end dårlige ud, og synes tit det giver et lækkert resultat med yogurt i bagværket, så kan lige forestille mig hvor lækre de her er at sætte tænderne i :)
  - Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, især i bagerforretningerne!
   – og tusind tak, de var vældig gode :-)

   Slet