18.4.13

Svampet og fugtig banankage


I går gik det op for mig, at der ingen banankage fandtes her på bloggen, så det skulle der selvfølgelig laves om på. En svampet, fugtig banankage blev det til og så endda med masser af små stykker chokolade. Den er helt perfekt til det lune sommervejr, der pt. har plantet sig her i København. Så nu er det bare at komme i gang!


BANANKAGE 
2 små rugbrødsforme eller 1 (ret) stor
125g blødt smør
100g sukker
100g rørsukker
Lidt vanilje
3 bananer (helst meget modne)
120g mel
1/2 tsk natron
1/2 tsk kanel
1 nip salt
3 æggehvider
100g hakket mørk chokolade

Pisk smør, begge slags sukker og vanilje sammen til det er lyst og luftigt. Mos bananerne og pisk dem i. Bland mel (hold 3 spsk tilbage), natron, kanel og salt sammen, og pisk også det i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Bland chokoladen og de resterende 3 spsk mel hurtigt, og vend dem i dejen. Kom dejen i smørsmurte eller bagepapirsklædte forme og bag dem i ca. 35-45 minutter ved 170 grader.

Voilá!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar