16.6.13

Pavlova med friske bær og myntesirup



Igår skinnede solen over København, og jeg var usædvanlig lykkelig.
Mine 3 yndlingsveninder var samlet for første gang i et helt år, og deres smil og gode historier gav mig (næsten) ondt i maven af glæde.
Vi nød denne skønne sommerdessert sammen på min terrase.
Senere tog vi på Madklubben Vesterbro, som er én af Madklubbens fantastiske resturanter, hvor vi fik noget fantastisk med.

Nu regner det, men det er okay, når nu solen skinner inden i <3


Kagen her, kaldet pavlova, er sammensat af 2 chewy marengsbunde med flødeskum og friske bær.
Marengsbundende er både seje, sprøde og sødet yderligere af en hjemmelavet mynte-/lavendelsirup, og er helt klart én af mine yndlings sommerdesserter!

Pavlova m bær og mynte-/lavendelsirup
Tid: 20 min. forberedelse + 30 min. bagetid
Portion: En stor, rund kage, nok til min. 6 personer.
Marengsbunde
3 æggehvider (2 bægre hvis de er past.)
300 g flormelis
1 tsk eddike(jeg brugte æble cider eddike)
1 nip salt

300 g bær efter eget valg, fx jordbær og hindbær
4 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker

Sirup (kan udelades eller ændres efter eget behov)

1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld frisk lavendel
100 g sukker
2 dl vand

Sirup
Obs: Jeg er så heldig at have en fantastisk køkkenhave, hvor jeg både har lavendel og mynte, men hvis du ikke har det, kan du sagtens bare lave din sirup kun med mynte eller en anden sød krydderurt.

Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lade det koge ind i et godt stykke tid.
Variér mellem at have låg på og ikke at have, og smag siruppen til undervejs.
Siruppen er færdig når den har kogt ind og har fået en lækker, sirup-agtig konsistens.

Marengsbunde
Obs: Husk at når du arbejder med æggehvider, 
skal alting være ualmindelig rent, da de er meget følsomme.

Pisk æggehviderne sammen med eddiken, saltet og halvdelene af flormelisen til de danner bløde toppe.
Hæld resten af flormelisen i og pisk til marengsen er helt stiv, sådan at du kan vende skålen på hovedet, uden at massen falder ud!

Spred dejen ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir, som 2 cirkler med en tykkelse på ca 2 cm og en diameter på 15-20 cm.
Bag én bund af gangen i ca. 30-40 min. v 150 g(ikke varmluft).
Tag dem ud når de er sprøde i toppen med en smule blødt indre.


Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljen. Skyl og skær dine bær i mundrette stykker.
Lav først en marengsbund med et lille lag sirup, flødeskum og bær, og læg så forsigtigt den anden bund ovenpå.
Kom så igen rigeligt med bær og flødeskum på, og server så kagen for dine sommergæster :)

Kram,
Liva




3 kommentarer:

  1. Årh hvor ser det skønt ud..! Det må vist snart afprøves :)
    For lang tid siden skrev jeg en kommentar her...:

    http://lemonshesaid.blogspot.dk/2012/09/brombr-vanilje-saltkaramel.html#comment-form

    ...men det var et godt stykke tid efter indlægget var "udgivet" så jeg regner ikke med at der er nogle af jer der har set den, siden i ikke har svaret.. :)

    http://creme-av.blogspot.dk/

    SvarSlet