10.4.13

Chokolade sundae med mini skumfiduser







Har jeg nogensinde skrevet om min store kærlighed, aka. min ismaskine?
På 30 min. får jeg fantastisk, cremet is, med minimale anstrengelser.
Indtil videre har jeg lavet karamel-is, morgenmads-is, hvidchokolade og vanilje-is, samt mange andre smovsede sager...
Men i søndags cravede jeg noget helt bestemt, nemlig en blød sundae, som er en fløjsblød is med en softice-agtig konsistens, og jeg kastede mig ud i at lave denne fantastiske chokolade-sundae!

Billederne snyder en smule, de er nemlig taget efter at isen har været en tur i fryseren, jeg nåede simpelthen ikke at knipse et par billeder af den igår, uden at den smeltede fra mig!
Når den kommer direkte fra ismaskinen, er den nemlig i en perfekt softice-konsistens, hvilket gør at den hurtigt løber fra én, men er åh-så-skøn at sætte tænderne i!


2,5 dl mælk
1 tsk vaniljepulver
100 g mørk chokolade
6 spsk sukker
2 bægre past. æggeblomme
6 spsk sukker


Hak chokoladen fint og læg dem i en mellemstor skål sammen med 6 spsk. sukker.
Varm mælken sammen med vaniljepulvet til omkring kogepunktet, og hæld den langsomt over chokoladeblandingen, til det smelter.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk æggesnaps, og pisk chokoladeblandingen i lidt efter lidt.
Kom hele massen op i en gryde, og tænd for blusset. Tag gryden af varmen, når massen er blevet tykkere, og du kan trække et spor med et piskeris eller en grydeske.

Lad ismassen køle af, og kør den så i ca. 25 min på din ismaskine, til konsistensen er blød som softice :)

Voilá!

6 kommentarer:

  1. Det her går ikke. Jeg bliver jo fed af det her :(.

    SvarSlet
  2. Hvor ser det lækkert ud! :-)
    Hvor meget is bliver der af en portion?
    anna-mad.blogspot.dk
    knus Anna

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg fik 10 store glas med is... og 10 glade gæster! ;)

      Kram :-)

      Slet
  3. Ej nu må i sgu stoppe piger (ihh nej endelig ikke!!!), man får jo lyst til at lave alle jeres deserter på en gang! :) Hold da ferie (måske mere lockout) hvor ser det godt ud! Fortsæt endelig med de gode billeder og opskrifter! :)
    Tror du man kan lave det uden ismaskine - min er nemlig lige gået i stykker (øv, øv)??? :)

    http://creme-av.blogspot.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er du sød, Viola! ;)

      Hmm... isen her er jo hverken en creme anglaise eller en parfait, så jeg tror det bliver en udfordring!
      Men hvis jeg var dig, ville jeg nok spæde til med piskefløde og ændre fremgangen til en parfait, så går det nok ;)

      Held & lykke!

      Kram

      Slet